Manga ajánló

minden ami manga témában eszetekbe jut

Re: Manga ajánló

HozzászólásSzerző: Natsuko » 2009.01.24 13:59

Azt hittem első leszel, aki a GitS-et ajánlja. :P Az amúgy már jön lefelé. Egyéb más? :) Tényleg nem vagyok válogatós történet szempontjából.
Kép
Kép
Natsuko

HozzászólásSzerző: Batou » 2009.01.24 19:25

a GITS alap :D
"Mindenütt jó, de legjobb ott ahol a többiek vannak!"
Batou
moderátor

HozzászólásSzerző: Yukina » 2009.03.05 11:48

Beauty Pop

Jó kis manga. Romantikus vicces. Tipikus lányos történet és szituációk de tényleg aranyos. A Mangazinon 49 fejezet van belőle lefordítva.
Részletes ismertető: http://manga.hu/index.php?id=1110&content=ismerteto
Magyar fejezetek letöltése: http://manga.hu/index.php?id=1110&content=forditas
Angol fejezetek: http://www.onemanga.com/Beauty_Pop/
moderátor

http://veressevaveronika.daportfolio.com
http://vvica.deviantart.com/

" Bolond ki a fának gyümölcsét nézi S magasságát nem tekinti "
"Halál vár mindazokra akik vétkeztek, halál azokra akik élnek"
Kép
Yukina
moderátor

HozzászólásSzerző: Batou » 2009.05.06 21:36

El jött az én időm!
az első manga amit végig olvastam és mindenkinek nagyon tudom ajánlani!....

Ubuntu manga!

Ubunchu!

Kép

Ez eredetileg egy japán manga ami 3 diákról szól akik egy számítógépes klubban (sys-admin club) ismerkednek meg az Ubuntuval. Az eredeti szerzője Hiroshi Seo. Hála neki és még pár embernek a mű több nyelven, köztük angolul, magyarul is elérhető és letölthető (CC by-nc licenc alatt). Ha minden jól megy akkor lesz majd több rész is

forrás:
Bodzás Fanta
"Mindenütt jó, de legjobb ott ahol a többiek vannak!"
Batou
moderátor

HozzászólásSzerző: Natsuko » 2009.05.07 18:33

Haha, ez tényleg jó! :D Verona mutatta a múltkor, ő is nagy Linux-fan, nem csoda, ha bejött neki. :mrgreen:
Kép
Kép
Natsuko

HozzászólásSzerző: Ritanino » 2009.06.02 19:55

Én nem tudom melyiket válasszam a 100 gigányi mangám közül bocsi :/ A manga az már életstílus.
Shhh... I'm invisible...
Ritanino

HozzászólásSzerző: Yukina » 2009.06.04 9:13

Hehe na igen... én is zavarban vagyok hogy melyiket válasszam de majd erőt veszek magamon és nem csak az animés részlegbe írogatok.
moderátor

Kép
Yukina
moderátor

HozzászólásSzerző: Natsuko » 2009.06.04 11:42

Olyat válasszatok, ami már befejezett manga, és nem több, mint 10 kötet! :b_mygod: Kérlekszépen! ^_______^
Kép
Kép
Natsuko

HozzászólásSzerző: Ayame » 2009.07.10 9:45

Tsuzuki Moe
Yuuwaku Chocolate
Ayaka egy tipikus középiskolás lány; aki félénk, visszahúzódó és fél az érzéseit másoknak elmondani. Barátja is szakít vele. Mikor épp szomorkodik a rossz hír hallatán, egy srác finom csokit adni neki és ezután minden megváltozik.
Vajon ki ez a srác és mit akar Ayakától? Hogyan alakul a továbbiakban kapcsolatuk?
Olvassátok el e rövid és romantikus mangát, és megtudhatjátok.

Mind össze csak egy fejezetből áll sajnos
http://www.manga.hu/index.php?id=688&content=forditas
Kép
Tifa a legjobb!
Ayame

HozzászólásSzerző: Kitty (Chidori-san) » 2009.07.10 21:12

Natsuko írta:Olyat válasszatok, ami már befejezett manga, és nem több, mint 10 kötet! :b_mygod: Kérlekszépen! ^_______^

Hááááát... nem tudom hogy milyen stílusokat kedvelsz de itt van néhány :) Sajna a legtöbb mangám rövidebb mint 10 kötet, pedig olovastam már vany 80-90-et XD

Ha szereted az ecchit akkor a legjobb ecchi mangák:

- Akuma na Eros - Virgin Crisis (ez sajna csak 4 kötet, de 26 fejezet és nagyon megéri elolvasni)
- Ha tudsz angolul akkor a Haou Airen is nagyon jó... 9 kötet, de csak 16 fejezet van lefordítva... szintén ecchi :)
- Naruto (ugyan nem befejezett, de mire beéred az eddig 49 kötetet lehet vége is lesz :D hetente van új fejezet)
- Zettai Kareshi (befejezett, lefordítva, poénos, aranyos csak a vége kicsit szomi)

Akinek pedig mindegy hogy hány kötet, de befejezett:

- Iya x Shite (vígjáték, romantikus, ecchi - 1 kötet, 6 fejezet)
- Merupuri - Marchen Prince (vígjáték, romantikus, fantasy - 4 kötet)
- Vitamin (dráma, romantikus, ecchi - 1 kötet, 3 fejezet)
- Vampire Knight (a világ eg ik legjobb mangája... dráma, romantikus, fantasy, akció - jelenleg is futó manga és nagyon népszerű és közkedvelt... nem hiszem h van aki nem ismeri)
- Kimi wa girlfriend (vígjáték, romantikus - 1 kötet, 5 fejezet- ez is nagyon jó, az egyik kedvenc mangám :D )
- Memorir girl (dráma - 1 fejezet - kicsit furcsa de sztem nem rossz)

egyenlőre ezeket szedtem össze :)
Álmatlan éjszakán elgondolkodsz azon, hogy az eddig élt életed: Éled-e vagy csak álmodod?
Kitty (Chidori-san)

HozzászólásSzerző: Ayame » 2009.07.11 10:14

Tomaya Nao
Romantic Blue Ice
A történet egy lányról szól -nevezzük Yukinak-, aki karácsonykor ünnepli a születésnapját, ezért barátnőjével azon az estén el akarnak menni valahová szórakozni. Yuki el is indul, csakhogy útközben csörög a telefonja, és a barátnője közli vele, hogy nem tud eljönni. Yuki tanácstalanul ácsorog az út közepén, mire jön egy autó, és elüti a lányt, illetve elütné, ha egy titokzatos fiú meg nem mentené. Mikor Yuki felébred, egészen összezavarodik attól, amit lát: a világ fehér, és nincsenek színek. Vajon hová került Yuki és ki a titokzatos megmentő?
http://www.manga.hu/index.php?id=561&content=forditas

Shinohara Chie
Ryouko no Shinrei Jikenbo
http://www.manga.hu/index.php?id=277&content=forditasMidorikawa Ryouko egy reggelen vízbe fulladva találja imádott, öreg macskáját. Ezzel veszi kezdetét hősnönk szenvedéseinek sora, de egyúttal a hosszú kaland is, melynek végén az Igazi várja őt.
Miután elhantolták a cica tetemét a kertben, Ryouko próbálja túltenni magát a történteken, amikor is furcsa dolgokat észlel, és egy éjjel megjelenik a feje fölött Pou, a halott cica - lebegve.
Másnap reggel Ryouko álomnak próbálja betudni a dolgot, de amikor a nappaliban találja a macskát, komoly kétségei támadnak.
Mint kiderül, Pou nem tért vissza az életbe, csupán egy fiatal férfi kósza szelleme vette tulajdonába, akinek sűrgősen szüksége van Ryouko segítségére, mivel valójában a teste nem halt meg, hanem valahol kint van a nagyvilágban. És itt jön a képbe Ryouko, akitől a cicabőrbe bújt jóképű fiú a megváltást várja.
Ryoukonak nincs sok választása, segítenie kell a fiún, hiszen lépten-nyomon bosszúszomjas, illetve lehetetlen szellemekbe és lelkekbe bukik, akik bizony az életére törnek.
Képes lesz Ryouko megtalálni Pou valódi testét? Miért áll ő a szellemtámadások fő célpontjában?

A manga egyedülálló a nemében, hiszen a mangaka remekül keveri a drámai pillanatokat a horrorisztikusokkal, de sose felejti ki az igazán romantikus jeleneteket sem. A rajzolása nem olyan szép, mint mondjuk a Sora wa Akai Kawa no Hotoriban, de attól még elbűvölő, remekül kidolgozott. Aki vágyik egy kis spirituális kalandra sok szellemmel és rengeteg misztikummal, az tegyen egy próbát, csalódni biztosan nem fog.
Kép
Tifa a legjobb!
Ayame

HozzászólásSzerző: Natsuko » 2009.07.24 10:34

Kitty (Chidori-san) írta:Hááááát... nem tudom hogy milyen stílusokat kedvelsz de itt van néhány :)

Köszi szépen. :)
Kép
Kép
Natsuko

HozzászólásSzerző: Sly » 2009.09.13 9:55

A Paralle, Pastel és Psryen mangát nézzétek meg. Elég érdekes mind 2 ő.
Sly

Psyren

HozzászólásSzerző: Yukina » 2009.09.29 18:06

Mostanában olvasom:

Psyren

Kép

27 kötet / Még fut...
Szupererő, Shounen, Kaland, Akció

A következő ismertetőt Stansilav írta, utólagos engedelmével az övét használnám, mivel eléggé jó kis ismertető.

Mindenki gondolt már arra, hogy mi lesz a jövőjével; hogy iskola után milyen hivatása lesz, és mikor akar családot alapítani. Rengetegen gondoltak már arra, hogy mi fog történni a bolygónkkal. A globális felmelegedés, az Északi-sark olvadása, egy 3. Világháború, amit atomfegyverekkel vívnak már az emberek. Ráadásul nap, mint nap emberek százai tűnnek el Japán területén megmagyarázhatatlan okból. Vajon mi lesz az emberiség sorsa? Sokan gondoltunk már erre. De Yoshina Ageha-t mindez hidegen hagyja. Őt csak az érdekli, hogy túlélje a következő napot is valahogy.

Ageha egy középiskolás srác, aki 10,000 yen-ért bárkinek bármilyen problémáját megoldja. Ha valaki terrorizál a suliban, ha valaki zaklat, vagy egyszerűen elvesztetted a pénztárcádat, ő mindig segít e csekély fizetség ellenében. Mondhatjuk úgy is, hogy ő a suli legnagyobb bajkeverője. Egy újabb megoldott „ügy” után éppen hazafelé tart hősünk, mikor egy nyilvános telefonfülke mellette elkezd csörögni. Nem telik sokba, és ő fel is veszi, de ahelyett, hogy valaki válaszolna, egy fura madár-alak jelenik meg előtte, amitől Ageha hátrahőköl, de ezután nem sokkal kámforrá is válik előtte a különös alak. Mikor visszatér, a telefonfülkébe egy vörös telefonkártyát talál, amire a „PSYREN” szó van felírva. Másnap, mikor megtalálja egyik osztálytársa, Amamiya pénztárcáját, egy ugyanilyen kártyát talál benne, de mikor megkérdezi tőle, ő csak tagadja, hogy bármi köze lenne hozzá, és sarkon fordul, ám mikor épp Ageha utolérné, hogy tovább kérdezze, hirtelen eltűnik.

Nem sokkal később Ageha megtudja egy városi legenda alapján, hogy valószínűleg Psyren titkos szervezete felelős a rejtélyes ember eltűnésekért, akiknek a vezetője a „Titokzatos Nemezis Q”, és hogy a vörös telefonkártyának mindehhez köze van. Azt is megtudja, hogy a kártyának a piacon hatalmas értéke van, ugyanis aki rájön Psyren titkára, azt 500 millió yen-el jutalmazzák. Épp ezért sok alvilági szervezet is hajt a hirtelen meggazdagodás lehetőségére. Még aznap este tétovázva ugyan, de felhasználja a kártyáját, hogy ráleljen ezáltal Amamiya-ra. Ám ahelyett, hogy válaszokat kapott volna, mikor felhívja Psyren-t a telefonfülkéből, egy csomó furcsa kérdésre kell válaszolnia igennel vagy nemmel, mintha valamilyen tesztre felelne. Miután a kérdések személyes irányba vonultak át, Ageha megelégeli, és lecsapja a kagylót. Másnap az iskolában két gyanús külsejű alak keresi őt, így hamar rájön, hogy a kártyát keresik, de mikor megpróbálna elfutni, épp beléjük botlik. Nagy nehezen kivágja magát szorításukból és elmenekül, de közben egyre hangosabb csörgést hall a fejében, és rájön, hogy a mobilján tud segítséget hívni. Ám, mint utólag kiderült, nem ő telefonált, hanem őt hívták ekkor, és az illető nem volt más, mint maga „Nemezis Q”. Ageha hirtelen a hívás után egy kietlen, elsivatagosodott világban találja magát, amiről fogalma sincs, hogy hol lehet.

Psyren története mondhatni itt kezdődik, és míg elején csak sötétben tapogatózunk, hogy mi is lehet ez az egész, szép lassan teljes képet kapunk a dolgokról. És míg kezdetben nem nagyon tűnik egy shounen-fight alkotásnak, később ez egyre inkább változik, és főszereplőink is szupererőkre tesznek szert.

A manga írója és rajzolója Iwashiro Toshiaki, akinek a másik ismertebb műve még a Mieru Hito. A mű immár 2007. december 3-a óta kápráztatja el olvasóit, ami a Weekly Shounen Jump-ban jelenik meg heti rendszerességgel. Eddig 6 kötet jelent meg belőle, és hamarosan jön a 7. is.

A shounen mangák kedvelőinek mindenképp tetszeni fog ez a remek alkotás, mely tele van fordulatokkal, és egy idő után akció jelenetekkel is, de ajánlom mindazoknak is, akik szeretik a poszt-apokaliptikus történeteket, és az olyanokat, ahol a főhős folyamatos fejlődésen megy keresztül.

Anime-Kanojo ismertető + letöltés
Animeaddicts, ismertető + olvasás
Onemanga-angolul olvasható fejezetek
moderátor

Kép
Yukina
moderátor

HozzászólásSzerző: Ritanino » 2010.03.17 18:07

Koukou Debut \o/ 13 kötet + befejező epizód

Röviden: egy csaj elhatározza, hogy gimnáziumra megváltoztatja az imidzsét (;3) és jócsaj lesz. Valójában fogalma sincs róla, hogy hogy is kéne ezt csinálni. Találkozik egy sráccal, aki rámutat az elkövetett hibáira és ad neki tanácsot. A csaj meg fel akarja fogadni "divat-edző"-nek. A srác először azt mondja, hogy NEM, de az első fejezet végére azt mondja, hogy IGEN. Aztán egymásba szeretnek, meg bonyodalom, meg hasonlók.
Jó manga :3

Még valami. Aki szereti a RabuCon-t/Lovely Complexet (ahogy tetszik), nem tudom, tudja-e, de a mangában vannak extra fejezetek. Az egyik kifejezetten arról szól, hogy hogy is megy nekik az egyetem. Akit érdekel, írjon nekem FaceBookon, vagy e-mailt. Vagy Lovely Complex Final néven kutathat utána a neten :3

[edited by ceekay]
csak mert nem vagyok az országban még továbbra se illik a dupla post :P
... egyesítve ;)
Shhh... I'm invisible...
Ritanino

HozzászólásSzerző: Yukina » 2010.08.13 20:51

Mintha már olvastam volna... de nem vagyok benne biztos. Minden estre utána nézek!

A táborban Morzsi mutatott egy nagyon jó kis mangát a címe Half Princes

A jövőben járunk, ahol a számítógépes szerepjátékok nagyon elterjedtek és népszerűek, mivel szinte teljesen valósághűek. Ebben a világban jelenik meg egy új játék mely 99%-ban élethű. ezzel a játékkal akar játszani egy testvérpár. Egy fiú és egy lány. A lány nem bírja a várakozást éppen ezért hamarabb belép a játékba. ÉS mivel ő volt az első belépő játékos lehet egy kívánsága. A lány azt kívánja hogy a karaktere a játékban ne nő legyen hanem férfi. Nos ezt teljesítik, bár a KM annyira belejön a dologba hogy közel 2 óra hosszáig alakítgatja főhősünk férfi karakterét még olyan gyönyörű nem lesz hogy minden nő belezúg. A való élet és a játék érdekes párhuzamát látjuk a mangában igen viccesen és eredetien megmutatva. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Kép Kép
moderátor

Kép
Yukina
moderátor

Előző

Vissza: Általános manga témák